חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מדריך מלא לעיצוב אתר נגיש

עיצוב אתרים נגיש

תוכן עניינים

הקשר הישיר בין עיצוב אתרים לנגישות

בשנים האחרונות עולה המודעות לכל מה שנוגע ליצירת מרחב בטוח עבור בעלי מוגבלויות. אם אתם רוצים להגיע למגוון רחב של לקוחות הסובלים במידה כזו או אחרת מלקות ראיה, חשוב שיהיו לנו הכלים לעצב את האתר כך שינגיש להם את כל המידע הרלוונטי בצורה נוחה. קודם כל, לפני שנדבר על הכלים המקצועיים אשר יעזרו לנו להגיע לתוצאה המדויקת, אנחנו רוצים להזכיר כי אתם ממש לא חייבים ללכת במסלול אחד. כלומר, אתם יכולים לבחור לבנות אתר ולעצב אותו כך שיתאים למי שלא סובלים מלקות ראיה. בנוסף, תוכלו לתכנת את המערכת כך שתשנה צבעים במידה ויש דרישה של הלקוח להתאמה מהסוג הזה. בזכות הטכנולוגיה אנחנו יכולים לבחור באפשרויות רבות אשר לא סותרות זו את זו.

4 כללי אצבע לעיצוב אתר נגיש

בגדול, יש לנו כמה כללים בסיסיים בכל הנוגע לנגישות של אתר אינטרנט:

  1. אנחנו רוצים להפריד בין עיקר לתפל על ידי מרווחים: צבעים יכולים לבלבל. אבל הסובלים מלקות ראיה יכולים למצוא את עצמם בקלות רבה יותר אם המידע הרלוונטי עבורם יופיע בנקודה בולטת במרחק מדברים אחרים. למשל, אתם יכולים להוסיף קישור למוצרים שונים, הממוקמים במרחק זה מזה, כדי שהלקוח ימצא את המוצר אותו הוא מחפש בדיוק.
  2. אנחנו רוצים להשתמש בצבעים מנוגדים: גם עבורינו, קל לנו לקרוא אותיות שחורות על רקע לבן. אמנם, השימוש בפלטת צבעים לעיצוב הוא חשוב כמובן. אבל אנחנו כן יכולים ליצור אתר בו המידע החשוב מופיע בצורה ברורה על פני רקע הצבוע בצבע שונה לחלוטין. בדרך כלל נרצה לצבוע את הטקסט בצבע כהה ולהשאיר את הרקע בהיר.
  3. להשקיע בעיצוב נקי: ככל שיהיו פחות הסחות דעת, כך העין תצליח להתמקד במה שחשוב.
  4. תמיד להוסיף אופציה לקבלת מידע דרך אודיו: אם יש פרטים אותם תרצו להעביר באופן ברור, אפשר להשקיע מאמץ ולהוסיף אופציה לשמוע את הטקסט הרלוונטי במקום לקרוא אותו.

אלו כמובן כמה כללים בסיסיים. כדאי לערוך בדיקה גם בצורה מכוונת וגם על ידי בחינה של מי שסובלים מלקות ראיה וישמחו לתת משוב על האופן בו בנוי האתר. מטבע הדברים, אנשי מקצוע מנוסים ידעו לספק לכם מידע רב אשר יכול לשמש ממש כמו קיצור דרך.

כמה מילים על ניגודיות ועל הקשר לנגישות אתרים

ההגדרה של צבעים מנוגדים היא שימוש בשני צבעים, אחד על גבי השני או בסמיכות זה לזה, אשר יש בין השניים הבדלים ברורים ובולטים. דוגמא קלאסית היא אותיות שחורות על רקע צהוב למשל, לעומת זאת, צבעים אשר אין בניהם הבדל ברור יכולים להיות שחור וכחול כהה. מטבע הדברים, עבור ליקויי ראיה, הבחירה בצבעים עם ניגודיות ברורה, תאפשר להם לקרוא את האמור באתר בקלות רבה יותר.

איך בודקים ניגודיות צבעים באתר הלכה למעשה?

הרי אנחנו לא תמיד יכולים לדעת, כיוון שאנחנו לא מומחים בנושא, באילו מקרים הבחירה שלנו בצבעים הייתה מדויקת ויצרה ניגודיות משמעותית ובאילו מקרים, הבחירה הייתה פחות מוצלחת. בשביל זה, יש לנו אתרים מתקדמים אשר יכולים לעזור לנו לקבל את הנתונים המדויקים, מה שיעזור לנו לקבל בחירות נכונות וחכמות בבניית האתר שלנו. https://webaim.org/resources/contrastchecker/ נחשב לאתר פופולארי, דרכו אנחנו יכולים לעשות את הבדיקה בקלות. אגב, ברשת אפשר למצוא אתרים נוספים בעלי אופי דומה.

בשלב הראשון, נעתיק כמה מילים, האובייקט לענייננו, במלבן השמאלי. במלבן הימני, נעתיק את הצבע בו השתמשנו עבור הרקע. לאחר כמה שניות, האלגוריתם יראה לנו האם 'עברנו את הבדיקה'. האתר יכול להראות לנו האם הבחירה שלנו רק 'עוברת', כלומר, היא בחירה טובה אבל לא הכי טובה בהכרח. הוא גם יעזור לנו להבין באילו מקרים הבחירה שלנו מצוינת. כמובן, עלינו לקחת את התוצאות ומתוכן להסיק מסקנות בנוגע להמשך העבודה.

מאמרים נוספים

איזה כיף, בואו נדבר!

מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם :)

פרטי יצירת קשר
באיזה שירות אתם מתעניינים?